Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Er staat bijvoorbeeld informatie op over uw vloerisolatie, ramen en verwarming. Heeft u nog geen energielabel voor uw woning? Vraag deze dan aan. Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is een geldig energielabel verplicht.

Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst. Woningen die het minst zuinig zijn, krijgen een G-label. Verder leest u op het energielabel hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. U krijgt het energielabel van een deskundige die u zelf kiest. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

energielabel

Wat zijn de voordelen?

Welk energielabel u heeft, kan gunstig zijn voor uw uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs. Het energielabel geeft mogelijkheden om het comfort te verhogen en energiekosten te verlagen.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Een nieuw energielabel kan worden aangevraagd bij een energieadviseur. Een energieadviseur is te vinden via Centraal register techniek.

Ik heb al een energielabel, wat moet ik doen?

Is uw energielabel nog steeds geldig (10 jaar na de datum van afgifte)? Dan hoeft u niets te doen. Heeft u uw huis in de tussentijd energiezuiniger gemaakt? Dan kunt u met een nieuw energielabel de verbetering inzichtelijk maken.

Wilt u meer weten? Kijk op de website van RVO voor meer informatie over het energielabel.