Wat betekent milieu voor jou?

Gepubliceerd op 1 augustus 2019

Stuur jouw mooiste milieufoto in via www.odijmond.nl/winnen

Omgevingsdienst IJmond bestaat dit jaar 20 jaar. Al 20 jaar zijn wij in de regio’s IJmond, Zuid-Kennemerland en Zaanstreek-Waterland bezig met het milieu. Veelal gaat het om controleren van wet- en regelgeving, vaak ook om duurzaamheid, maar altijd om te zorgen voor een schoon milieu en een veilige leefomgeving. En nu zijn we benieuwd: wat betekent milieu voor jou?

Als jij buiten loopt, dan kom je direct in aanraking met het milieu. Natuur, industrie en wonen zijn overal om je heen, als je maar goed kijkt. En vooral die combinatie maakt milieu spannend. Of wat dacht je bijvoorbeeld van de zonnepanelen, windmolens en duurzame mobiliteitsmaatregelen die je steeds meer in jouw omgeving tegen komt. Omgevingsdienst IJmond is benieuwd hoe de inwoners van haar 15 gemeenten milieu zien en ervaren. Stuur jouw opvallende, leukste, inspirerende of mooiste milieu- of duurzaamheidsfoto in en maak kans op duurzame prijzen. Op www.odijmond.nl/winnen kun je je foto insturen en lees je meer over de prijzen en de spelregels.

Duurzame prijzen

De hoofdprijs is een infraroodscan van uw woning, door het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket maakt van uw woning een scan en geeft ter plekke advies met welke duurzaamheidsmaatregelen u zo min mogelijk energie en warmte zou verliezen. Ook maakt u kans op één van de drie Milieuboxen waarin u items vindt om energie te besparen en producten vindt waarmee u het milieu zo min mogelijk belast. Ook hebben we een lieveheersbeestjeshuis en een DIY insectenhotel als prijs, beschikbaar gesteld door NME Beverwijk en Heemskerk.

Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit het Dagelijks bestuur van Omgevingsdienst IJmond, het Duurzaam Bouwloket en leden van inwonersinitiatieven als ECO Heemskerk.


ODIJ20jaar_logo_v3_XL