Reportages


ODIJmond werkt samen tegen ondermijning

Als overheidsorganisatie hebben we een belangrijke rol in de aanpak van georganiseerde criminaliteit. We sluiten aan bij verschillende lokale en regionale overleggen en acties.

Lees hier onze artikelen over ondermijning.

ODIJmond presteert top tijdens Grand Prix Formule 1 op Zandvoort

Arno Habraken-Peter Jansen-Zandvoort F1

Niet alleen Formule 1-coureur Max Verstappen ging na de door hem gewonnen Grand Prix van Zandvoort tevreden naar huis. ‘Er zijn geen calamiteiten geweest en er waren slechts zeven geluidsklachten tijdens de drie dagen durende Dutch GP. Een prachtig resultaat’, zeggen Gerard Bakkum en Rianne van der Werf van Omgevingsdienst IJmond. ‘Na onze controles konden 70.000 toeschouwers veilig op de tijdelijk neergezette tribunes zitten, springen én juichen’, aldus hun ODIJmond-collega’s Arno Habraken en Peter Janssen.

Energiebesparing: Wie stook? De ketel of de baas?

Het besparen van energie levert niet alleen wat op, het kan ook heel gemakkelijk zijn. De praktijk leert dat, zeker bij grote installaties, veel te besparen is door deze optimaal in te regelen. Energiespecialisten van ODIJmond helpen ondernemers. Via het plaatsen van een datalogger, krijgt u inzicht in uw energiegebruik en uw installaties. In deze korte reportage volgen we twee ondernemers die al besparen.

Wat kan de datalogger voor u betekenen? Lees verder op www.odijmond.nl/datalogger.