Eerste stap naar aardgasvrij nu extra interessant in gemeente Landsmeer

Gepubliceerd op 6 december 2019

Voordelig isoleren door tijdelijke inkoopactie tot en met 16 januari 2020 mét subsidieregeling.

In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Dat vraagt om plannen van de gemeente, maar als bewoner kunt u zelf ook al een begin maken: door te isoleren.

De stappen naar een aardgasvrije woning zijn vaak veel laagdrempeliger dan gedacht wordt. Het begint met energie besparen. Daarbij kunt u denken aan ledverlichting, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. Inwoners kunnen ook, als eerste stap van verduurzamen van hun woning, beginnen met isoleren.

Inkoopactie en subsidie voor isolatie

Gemeente Landsmeer en Duurzaam Bouwloket zijn in samenwerking met een aantal regionale bedrijven een inkoopactie voor woningisolatie gestart. Via www.duurzaambouwloket.nl/landsmeerisoleert kunt u tot en met 16 januari 2020 gebruikmaken van een scherp aanbod voor spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie.

Wanneer er minimaal twee isolatiemaatregelen worden toegepast komt u tevens in aanmerking voor de ‘subsidie energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoner’ (SEEH). Via bovenstaande website kunt u informatie vinden over voorwaarden van de inkoopactie en de subsidieregeling voor isolatiemaatregelen.

Waarom uw woning isoleren?

Door uw woning te isoleren bespaart u maandelijks op uw energiekosten. Isolatie van uw woning kunt u zien als een veilige investering. Spouwmuurisolatie verdient zich bijvoorbeeld al binnen circa vier jaar terug. Bovendien neemt uw woning toe in comfort. Vloerisolatie levert u bijvoorbeeld een warmere vloer op, en u ervaart minder tocht. Door gebruik te maken van deze inkoopactie en de beschikbare landelijke subsidie bent u extra voordelig uit.

Gratis en onafhankelijk advies nodig?

Bent u benieuwd welke mogelijkheden er zijn om uw woning energiezuinig, comfortabel en duurzaam te maken? Gemeente Landsmeer stelt het Duurzaam Bouwloket beschikbaar om u van gratis informatie en onafhankelijk advies te voorzien. Voor meer informatie kunt u terecht op www.duurzaambouwloket.nl. Voor vragen kunt u ook bellen (072 – 743 39 56) of mailen (info@duurzaambouwloket.nl).

Duurzaamheidvisie 2018-2024 en uitvoeringsprogramma 2018-2024

Dit advies wordt door het Duurzaam Bouwloket aangeboden, en is een onderdeel van het uitvoeringsprogramma duurzaamheid van de gemeente Landsmeer dat is gebaseerd op de Duurzaamheidsvisie Landsmeer 2018-2024.