Gemeente Heemskerk vult pot Duurzaamheidslening bij

Gepubliceerd op 9 juni 2022

De Duurzaamheidslening van gemeente Heemskerk wordt bijgevuld met 500.000 euro. Binnen één jaar is de eerste 500.000 euro volledig gebruikt.

Met de Duurzaamheidslening kunnen particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan 10 leden met een bestaande woning verduurzamen. Het gaat dan bijvoorbeeld om isolatiemaatregelen, een warmtepomp of een energieadvies op maat. Meer informatie over de lening vindt u elders op onze website.

Gemeentelijke duurzaamheidslening naast landelijke financiering

De Duurzaamheidslening wordt verstrekt door Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). U doet een aanvraag bij Omgevingsdienst IJmond. Dat kan op www.odijmond.nl/duurzaamheidslening-heemskerk. Lees hier ook meer over de voorwaarden en de huidige rente. Ook landelijk zijn er mogelijkheden voor financiering. Het betreft een Energiebespaar-lening en een regeling Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE).

EcoHeemskerk: lokale energiecoöperatie

De energiecoöperatie van Heemskerk, EcoHeemskerk, helpt u graag bij vragen over energie besparen en opwekken. EcoHeemskerk is een organisatie voor Heemskerkse burgers door Heemskerkse burgers, die door informeren en begeleiden bijdraagt aan de energietransitie. Kijk op www.ecoheemskerk.nl voor meer informatie.