Kantoren per 1 januari 2023 verplicht naar energielabel C

Gepubliceerd op 2 november 2022

Kantoren groter dan 100m2 zijn per 1 januari 2023 wettelijk verplicht aan energielabel C te voldoen. Heeft uw kantoorgebouw op dat moment geen geregistreerd energielabel C of voldoet deze (nog) niet aan de eisen van minimaal energielabel C? Dan mag het pand niet meer als kantoor gebruikt worden. Heeft u hulp nodig? Gemeente Haarlem en Omgevingsdienst IJmond ondersteunen eigenaren van kantoren in Haarlem met advies en begeleiding. Huurt u het kantoor? Breng dan de eigenaar op de hoogte.

Voldoet uw kantoorpand aan energielabel C?

Het energielabel vertelt hoe energiezuinig uw kantoorpand is. Dit heeft te maken met duurzame maatregelen als isolatie en verlichting. Voor alle kantoren geldt dat dit per 1 januari 2023 op niveau van energielabel C moet zijn. Heeft u alle maatregelen al genomen om uw pand naar label C te brengen? Vergeet dan niet uw label te laten registreren door een EP-U gecertificeerde adviseur. Zo toont u aan dat uw pand aan de verplichting voldoet. Deze adviseur kunt u vinden via www.ep-online.nl. Let op: hier zijn kosten aan verbonden.

Voldoet uw kantoorpand (nog) niet aan energielabel C?

Misschien zijn er nog duurzame maatregelen aan uw pand nodig om tot energielabel C te komen. Om u daarin te adviseren bieden gemeente Haarlem en Omgevingsdienst IJmond 60 kantooreigenaren een gratis ‘quickscan’ aan. Adviesbureau Klimaatroute komt bij u langs en brengt met de scan in kaart welke maatregelen leiden tot minimaal energielabel C. Naast dit advies kunnen zij u in het komende jaar begeleiden bij het nemen van de juiste stappen.

Er zijn 60 scans beschikbaar, meld u snel aan!

Aanmelden voor de gratis quickscan kan via info@klimaatroute.nl of 020-7009438. Eén van de energieadviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Ook kan Klimaatroute u adviseren over financiële mogelijkheden zoals subsidies voor uw kantoorgebouw. U kunt zich ook aanmelden via https://www.klimaatroute.nl/ondernemers/energielabel-c-verplichting.