Just Transition Fund: Subsidie voor Techport Innovation Centre Green Incubator

Gepubliceerd op 23 oktober 2023

Techport heeft samen met het ROC Nova College de ambitie om het Learning Community Waterstof (LCW) netwerk verder te versterken en te ondersteunen in samenwerking met Tata Academy, Hogeschool van Amsterdam, Inholland en GreenBiz.

De hoofddoelstelling is een breed en laagdrempelig platform op te zetten waar bedrijven en kennisinstellingen in de regio elkaar kunnen vinden en kennis gaan delen en ontwikkelen. De focus ligt daarbij op het veilig opereren en onderhouden van waterstof-gerelateerde installaties.

Dit regionale, overkoepelende leerproject Green Incubator heeft een subsidie toegekend gekregen van ruim 1,1 miljoen euro, de helft van het totale investeringsbedrag van 2,2 miljoen. Het bedrijfsleven en bij Techport aangesloten organisaties zorgen voor de co-financiering.

Bekijk de film voor een uitleg van het project in een interview met Gerik ten Berge, programmaleider Innoveren Techport.

Kansrijke projecten die de energietransitie stimuleren

Heeft u ook een project dat bijdraagt aan een circulaire economie, de energietransitie versnelt en de arbeidsmarkt veerkrachtig maakt? Neem dan contact op met Vera van Vuuren van het JTF-steunpunt IJmond, te bereiken via vvuuren@odijmond.nl en telefonisch 06 22 24 90 89. Zij beoordeelt het idee en geeft aan of het idee in basis kans maakt op het verkrijgen van een subsidie.

JTF-ijmond - Ontdek wat Europees geld aan kansen biedt! (kansenvoorwest.nl)