Kom eens langs!

Gepubliceerd op 28 juni 2019

Aardgasvrij en energiezuinig wonen. Hoe ziet dat er nou eigenlijk uit? Geïnteresseerden kunnen vanaf nu terecht bij een voorbeeldwoning. U bent welkom op 9 of 17 juli, maar kunt ook op een ander moment terecht.

De voorbeeldwoning van Stichting Huizenaanpak, aan de Schoterveenpolder in Haarlem, is volledig van het aardgas af. De woning – ook wel het molenhuisje genoemd – is geheel duurzaam gerenoveerd: het is o.a. volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur, HR++-glas), heeft een ventilatiesysteem, warmtepomp en lage temperatuurverwarming. Het is een gemeentelijk monument en daarom is het dak niet geschikt voor eigen zonnepanelen. Via een nabijgelegen collectief zonnestroom dak wordt daarom de benodigde elektriciteit opgewekt.

Woonervaringen

Ervaar zelf het eindresultaat van een duurzame renovatie en laat je inspireren door deze energiezuinige voorbeeldwoning! U bent binnenkort bijvoorbeeld welkom op 9 of 17 juli tussen 16.00 en 17.00 uur. De bewoonster deelt graag haar woonervaringen en de adviseur van de Huizenaanpak laat je zien hoe het er in de praktijk uitziet. Aanmelden is wel gewenst en kan online.

Stichting Huizenaanpak

De gemeente Haarlem is eigenaar van deze woning en gaf de stichting de opdracht om de woning aardgasvrij te maken. De Huizenaanpak is een samenwerkingsverband van lokale vakmensen en helpt particuliere woningeigenaren om hun huis energiezuinig te maken, (stapsgewijs) naar aardgasvrij. “Dankzij de Huizenaanpak heb ik moderne technieken in huis met behoud van de sfeer van dit oude huis.” aldus de bewoner.

Plan je bezoek aan de voorbeeldwoning

Liever een andere datum? Komende maanden worden diverse data gepland. Houd de website http://www.huizenaanpak.nl/ in de gaten voor de eerstvolgende data. Liever een eigen datum kiezen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend (advies)gesprek met de adviseur in de showroom van de Huizenaanpak. Mail naar showroom@huizenaanpak.nl of bel 085-2220420.