Award 2017

"Duurzaamheid kent geen verliezers"

Op dinsdag 14 november werd voor de vijfde keer de IJmond Duurzaam Award uitgereikt. De prijs is een initiatief van Omgevingsdienst IJmond om een ondernemer die duurzaamheid in de gehele bedrijfsvoering heeft doorgevoerd in de schijnwerpers te zetten. Tijdens het evenement IJmond Onderneemt! stonden Parlevliet & Van der Plas, strandpaviljoen Timboektoe en Abelia Fleuristen op het podium in de A9 Studio’s in Uitgeest. De jury riep internationale visserijmaatschappij Parlevliet & Van der Plas uit tot winnaar, maar zoals Harald Heijmerikx van Abelia Fleuristen het stelt: “Duurzaamheid kent geen verliezers.”

Willem van Duijn en John Zeijderveld van Parlevliet & Van der Plas

Internationale proeftuin

Winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2017 Parlevliet & Van der Plas kon van de jury lovende woorden verwachten: “Het winnende bedrijf vervult actief een voorbeeldfunctie, inspireert, zoekt verbinding en neemt personeel en anderen mee in hun proces.” Parlevliet & Van der Plas heeft voldoende middelen om te verduurzamen, maar gaat een stap verder door te innoveren. "Diverse innovaties hebben we zelf gedaan. Bijvoorbeeld de carrouseldeuren in de vriescellen van de nieuwbouw. Deze zorgen ervoor dat er zo min mogelijk deurverliezen ontstaan, wat betekent dat er zo min mogelijk warmte de vriescellen in komt door minimale luchtverplaatsing tijdens het in- en uitladen van de producten,” aldus facilitair hoofd Willem van Duijn.

Drie voorlopers

Over alle genomineerden was de jury het eens dat het stuk voor stuk prachtbedrijven zijn in eigen omvang. “Bedrijven die allemaal hun voorbeeldfunctie op een andere manier uitdragen, van groot en IJmondoverstijgend tot aan persoonlijk, bijvoorbeeld bij de mensen thuis in de vaas.” Juist de drive zorgt voor de verbinding tussen de zeer diverse bedrijven. Een drive waarmee de ondernemers zich onderscheiden en waar ze volgens de jury en Omgevingsdienst IJmond trots op mogen zijn. De motivatie en inzet van zowel Parlevliet & Van der Plas, Timboektoe als Abelia wordt gezien en zeer gewaardeerd.

IJmond Onderneemt!

Tijdens het ondernemersnetwerkevent IJmond Onderneemt! werden ook de IJmond Onderneemt! Award en de IJmond Werkt! Award uitgereikt. Respectievelijk NVD Beveiligingsgroep en Tiebies Landbouwmechanisatie waren de winnaars. Hoofdsponsor van het event is Rabobank IJmond, ook GreenBiz IJmond sponsort het event.

Wat is jouw drive?

Het thema van IJmond Onderneemt 2017 luidde ‘Wat is jouw drive?’. Want waarom willen ondernemers altijd innoveren, bijdragen aan de maatschappij, zo duurzaam mogelijk werken en produceren? Om in de huidige maatschappij staande te blijven is het nodig om je te ontwikkelen en te zorgen dat je opvalt: iets wat de genomineerden voor de IJmond Duurzaam Award 2017 zeker doen.


Meer over IJmond Onderneemt en de uitreiking

Parlevliet & Van der Plas

“IJmuiden is de internationale proeftuin”

Strandpaviljoen Timboektoe

“Ik wil gasten de duurzame gedachte meegeven zonder het ze op te dringen”

Abelia Fleuristen

“Enige met ‘Goud’ in de IJmond”