Inzicht in uw energieverbruik

Wij zien dat bij veel bedrijven klimaat- en ventilatie installaties (nog) niet optimaal zijn ingeregeld. Zo wordt er soms onnodig verwarmd, gekoeld of lucht ververst terwijl panden gesloten zijn. Dit komt ook voor in de koudere maanden en tijdens feest- en vakantiedagen.

Door uw installaties optimaal in te regelen, bespaart u al snel 10 tot 30% op uw energierekening. Onze datalogger geeft inzicht in de inregeling en met ons meetrapport bieden onze energiespecialisten u handvatten om actie te nemen. Slim energie besparen begint met inzicht in het energieverbruik.

Wie stookt? De ketel of de baas?

Energie besparen verdient zich gemakkelijk terug. In deze film ziet u ondernemers aan het woord.

Direct rendement

De datalogger meet of installaties optimaal staan ingeregeld, of het pand voldoende is geïsoleerd en welke besparingen er mogelijk zijn. In veel gebouwen gaan ventilatie-, verwarmings- en koelinstallatie op gezette tijden van de dag aan en uit. Dat gaat nog niet altijd optimaal. Installateurs stellen de werking van installaties over het algemeen te ruim af, waardoor bijvoorbeeld ’s avonds de verwarming nog aanslaat en tijdens vakanties de lucht ververst wordt.

Met een datalogger bieden wij u inzicht. Na de meting kunt u uw installateur verzoeken om het systeem opnieuw in te regelen. Onze energiespecialisten hebben inmiddels bijna tien jaar ervaring met het inzetten van de datalogger. Het plaatsen en uitlezen verzorgen wij kosteloos. Wel vragen wij u actie te nemen als dat energiebesparing oplevert. Kleinverbruikers geven wij advies, midden- en grootverbruikers krijgen indien nodig maatregelen opgelegd. Ga daarvoor naar de website Check, klik, bespaar.

Hoe werkt een datalogger?

De sensoren van de datalogger meten elke vijftien minuten de temperatuur van bijvoorbeeld het aangevoerde cv-water. Wij lezen deze gegevens uit en analyseren deze, op basis van de buitentemperatuur van dat moment. Wij kijken daarbij naar wanneer het cv-water wordt verwarmd. En of het water buiten gebruikstijden afkoelt. We meten wanneer het gebouw met opwarmen begint en of dit is geregeld op basis van de buitentemperatuur. Naar aanleiding hiervan kan de inregeling geoptimaliseerd worden en zo alleen de nodige energie verbruiken.


Maak kosteloos gebruik van de datalogger

Let op: De datalogger is vooral interessant voor ieder gebouw met een conventioneel verwarmingssysteem en een jaarlijks energieverbruik van meer dan 10.000 m3 aardgas. Voor gebouwen met een lage temperatuur verwarming en/of warmte-koude opslag is de datalogger minder geschikt.